מתוקים מרוקאים

מתוקים מרוקאים

ישראל היא מדינה של מהגרים. עוד לפני קום המדינה וכמובן בשנים שלאחר מכן הגיעו לישראל גלי עלייה גדולים מכל קצוות תבל. למעשה עד לעצם היום הזה ממשיכה ישראל לקלוט אוכלוסיות שונות ממקומות שונים בעולם. העובדה שישראל היא מדינה שמקבצת גולים מכל קצוות תבל הופכת אותה לייחודית במובנים רבים. מוזיקה מיוחדת, מנהגים שונים וכמובן סגנונות אוכל שונים ומגוונים התחברו להם ברבות השנים וכיום ניתן לומר כי האוכל הישראלי הוא שילוב מוצלח של שלל סגנונות, טעמים, ריחות וצבעים.
 
כל עדה והצבע שלה
כל עדה הביאה את מרכולתה למטבח הישראלי ומכאן קצרה הדרך אל שילוב מעניין ופורה של צבעים, ריחות, סגנונות וטעמים. 

התבלינים ההודיים חברו לצבעים העזים של האוכל הצפון אפריקאי, המטבח הסיני העדין והייחודי חבר למטבח המזרח אירופי הסולידי וכך נוצרו להן מנות ייחודיות ומעניינות. בתוך המגוון הזה בחרו לא מעט אנשים לאמץ להם מטבח מסוים, ללא קשר לארץ המוצא שלהם. מתוקים מרוקאים למשל הפכו ברבות הימים נחלת הכלל וכיום אין מי שלא מכיר ממתק מרוקאי כזה או אחר.
 
לא רק למימונה
ממתקים מרוקאים מוכרים לנו כמובן מחגיגות המימונה הידועות, שבהן כל בית ומסעדות אירועים אוטנטיות פורש את מרכולתו ומזמין את כל המעוניין לאכול ולהתרווח, בסגנון "תרבחו ותסעדו". במסגרת חגיגות המימונה הכרנו את המופלטות הטעימות, עוגיות הספינג' ועוד שלל בצקים טעימים ומיוחדים במילוי מגוון ועשיר. עם השנים מתוקים מרוקאים הפכו להיות שם דבר באירועים שונים כמו חנוכה, הלא הוא חג השמן, חתונות, בר מצוות ועוד שלל אירועים.
 
לכל אירוע
הדרך הטובה ביותר לפנק את האורחים ולתת להם תחושה של אירוח חם ומפנק היא על ידי הממתקים הכה מיוחדים הלל שמייצגים תרבות שלמה ומסורת ענפה. את הממתקים המרוקאיים כדאי לכלול בכל קבלת פנים והיא מתאימה לכל קהל יעד, החל מילדים, מבוגרים וקשישים. זוהי דוגמה מיוחדת ומעניינת לדרך שבה האוכל הוא דרך לחבר בין אנשים במדינה כה מגוונת כמו ישראל. החברה הישראלית נמצאות במצב של התקדמות והמודרניזציה שורה כאן בכל פינה. המתוקים המרוקאים מאפשרים לנו אם כן להתחבר לשורשים ולזכור מה חשוב באמת בחיים.
 
אצלנו במסעדת הטאג'ין תוכלו להנות ממתקים מרוקאים אחרי הארוחה, לקחת אותם עם האוכל מוכן לשבת, ובקייטרינג בירושלים.
 
מי שקרא התעניין גם בקבלת פנים בשדה התעופה לנשיא בוש
תקראו גם על מסעדות למטיילים​


Share by: